Ασθενείς με αναπηρία (ΑμεΑ)

 

 

Ασθενείς με αναπηρία (ΑμεΑ), άνθρωποι με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, με ελαττωμένες φυσικές ή νοητικές ικανότητες είναι μια πρόκληση για τον οδοντίατρο.

Ο παιδοδοντίατρος είναι ειδικά εκπαιδευμένος για να μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις εξειδικευμένες οδοντιατρικές ανάγκες αυτών των ασθενών.

Η εξειδίκευση δηλαδή η ειδική εκπαίδευση του παιδοδοντίατρου σε ένα μεγάλο οδοντιατρικό νοσοκομείο – LEEDS DENTAL HOSPITAL – σημαίνει αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις συνηθισμένες και μη όπως, σύνδρομο Down, σύνδρομο Asperger, αυτισμός, εγκεφαλική παράλυση, κυστική ίνωση, επιδερμόλυση Bullosa, καρδιοπάθειες, κλπ.

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί με το συνηθισμένο τρόπο στην οδοντιατρική έδρα με τη χρήση όμως τεχνικών που αυξάνουν την ταχύτητα και συνολικά την άνεση των ασθενών. Όταν κριθεί απαραίτητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά η ενσυνείδητη χαλάρωση – μέθη (sedation) κατά την οποία ο/η ασθενής διατηρεί τις αισθήσεις του/της αλλά μειώνονται οι έντονες κινήσεις και το τυχόν άγχος.

Συγκεκριμένα περιστατικά είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν με τη χρήση γενικής αναισθησίας που συντελείται φυσικά σε κλινική με τη συμβολή αναισθησιολόγου.

© thesspaidodontiatro.gr - Tollili Christina - Παιδοδοντίατρος, Χειρουργός Οδοντίατρος. All Rights Reserved.

Επικοινωνία

Πυλαίας 43, Κάτω Τούμπα, Τ.Κ. 54454, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

(+30) 2310 932 854

(+30) 6972645405

  info@thesspaidodontiatro.gr

 www.thesspaidodontiatro.gr

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό Δελτίο

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε email από τις τελευταίες ενημερώσεις.